Wethouder Nathan Stukker en Douwe Geluk

De Gemeente Apeldoorn huldigde Tai Chi leraar Douwe Geluk

Het gebeurt niet vaak dat een Tai Chi Chuan leraar en atleet gehuldigd wordt op het stadhuis. Toch gebeurde dit op 13 februari 2019 bij Tai Chi docent Douwe Geluk voor de 3de keer. Ook in 2016 en 2017 is Douwe gehuldigd door de wethouder sport van Apeldoorn Nathan Stukker met een sportpenning.

De gemeente Apeldoorn heeft in samenwerking met de Sportraad en Acress via de wethouder sport Nathan Stukker Tai Chi leraar Douwe Geluk gehuldigd. Dit was voor zijn zeer goede prestaties op wedstrijden in binnen en buitenland in het jaar 2018.

Douwe Geluk kreeg de felbegeerde sportpenning van de gemeente waar je alleen voor in aanmerking komt als je 1ste wordt op een Nederlands Kampioenschap of hoger. Douwe heeft hem dit keer voor podium plaatsen op Europees niveau gekregen waaronder behaald in het Duitse Nettetal..

Douwe Geluk over zijn huldiging:

“ik ben zeer vereert dat ik voor de 3de keer deze huldiging heb mogen meemaken. De sportpenning is een erkenning van Taijiquan als sport en bewegeingskunst voor iedereen. Ikzelf, maar ook met de STN Stichting Taijiquan Nederland, zijn hard bezig om keer op keer het Taijiquan goed neer te zetten in binnen en buitenland. En deze sportpenning brengt onze passie en geliefde sport wederom onder aandacht op een positieve manier. Deze sportpenning draag ik op aan mijn leraren en mijn leerlingen bedankt voor jullie steun en toeverlaat”

Wethouder sport Nathan Stukker van het CDA hing de sportpenning om bij Douwe Geluk. Nathan draagt als wethouder veel sporten een warm hart toe, maar zeker ook Tai Chi Chuan. De wethouder was zelfs op de opening van de nieuwe lokatie van de Bron van Geluk in september 2018 en deed toen ook een stuk mee met de les.

Douwe Geluk heeft een eigen school in Apeldoorn en geeft veel seminars en clinics in heel Europa.

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This