Lieve Taijiquan vrienden,

Het jaar 2018 is bijna voorbij, Kerst en oud en nieuw staan alweer voor de deur.

Als we terugkijken naar het afgelopen jaar, kunnen we trots zijn op wat wij met z’n allen tot stand hebben gebracht om Taijiquan/Qigong te promoten. Aan het eind van het jaar is het altijd leuk een kort lijstje te presenteren. wat er  in zo’n kort STN jaar aan werk wordt verzet door onze vrijwilligers. Dus hier even een overzicht van de activiteiten:

  1. Promotionele samenwerking met de Chinese ambassade door tijdens het bloemencorso in Noordwijk samen met de school YinYang Tai Chi de STN door middel van een mooie demonstratie taijiquan te presenteren.
  2. Een openbare workshop bij het bevrijdingsfestival in Groningen in samenwerking met de lokale overheid en organisatoren van dat festival.
  3. Jury ondersteuning vanuit de STN aan het Guo Shu evenement in Amsterdam
  4. Een mooie constante reeks publicaties met diverse onderwerpen in het TQT magazine en andere media.
  5. De gebruikelijke workshops en masterclasses waarbij iedereen in de gelegenheid wordt gesteld zijn vaardigheden te vergroten.
  6. Het continueren van onze opleidingen (kinder Taijiquan en voor Juryleden en Pushhands scheidsrechters) en LMA opleiding. Hierbij hebben ook dit afgelopen jaar weer kandidaten met succes hun door het rijk erkende diploma behaald. (chapeau!).
  7. Een leuke vrijwilligersdag met als thema Pushhands met veel oefeningen om het goed te kunnen ervaren.
  8. Ons jaarlijks terugkerend succesvolle festival met dit jaar het thema zwaard.

Aan deze onderwerpen hebben we gezamenlijk het afgelopen jaar met veel plezier gewerkt voor alle STN leden en taijiquan liefhebbers. Vanzelfsprekend gaan we hiermee door in 2019 en zullen we weer een aantal nieuwe accenten naast de bestaande activiteiten bewerkstelligen.

We hopen dat we dat in 2019 weer met jullie inbreng en hulp kunnen doen. Bijvoorbeeld als vrijwilliger, popup vrijwilliger, meedenker en meedoener.

Samen… want dan komen we waar we met z’n allen willen zijn.

Rest mij nog jullie fijne feestdagen en een gezond en sportief 2019 te wensen.

Theo Ypma
Namens het bestuur van de STN