Beste Taiji vrienden en vriendinnen,

Het coronavirus heeft op dit moment een enorme impact op ons leven. Het bestuur van de STN leeft mee met degenen die door het virus getroffen zijn en wensen hen en hun familie veel sterkte. Verder spreken we onze dankbaarheid uit voor de geweldige inzet van onze helden in de zorg!

We beleven roerige tijden door de uitbraak van dit virus. Deze zullen ons nu en komende tijd voor grote en nieuwe uitdagingen stellen. De eerste veranderingen van lesuitval en beperking van bewegingsvrijheid zijn al een feit.

Wellicht krijgen we zelf of met mensen om ons heen te maken met bijvoorbeeld financiële problemen, sociaal isolement, opvang van kinderen thuis of in het ergste geval met verlies en rouw. Daarom is het nu belangrijker dan ooit dat we elkaar blijven steunen en met elkaar verbonden blijven.

Noodgedwongen door de beperkende richtlijnen, op andere manieren dan we gewend zijn. Nieuwe omstandigheden die veel van onze flexibiliteit, creativiteit en aanpassingsvermogen vragen.

Dit is overigens wat het bestuur met vertrouwen tegemoet ziet voor al onze leden. De training en beoefening van onze geliefde bewegingskunsten of sporten Taijiquan en Qigong geven ons als het goed een stevige basis om de benodigde vaardigheden toe te passen. Met de ondersteuning van de taoïstische filosofieën en van een vleugje WuWei gaat ons dit zeker helpen door in deze onrustige tijd.

We merken overigens dat er initiatieven zijn waarbij onze leden op andere wijze lesgeven: op afstand (via zoom.us, via Skype of Facebook Live) bijvoorbeeld.

We willen jullie graag informeren met dit soort voorbeelden zodat we elkaar in deze tijd kunnen blijven helpen en roepen jullie ook op om die voorbeelden met ons en met elkaar te delen. Goede ideeën kun je bij ons melden, bijvoorbeeld via een reactie onder dit bericht. Wij delen deze ideeën dan ook weer met andere leden, via Facebook en zonodig een extra nieuwsbrief.

Want we willen ook nu, juist nu, doen wat we altijd doen: er zijn voor elkaar en voor de ander.

Samen komen we er wél

Uiteraard houden wij, waarschijnlijk net als jullie, de officiële berichtgeving omtrent het virus in de gaten en hanteren de richtlijnen.

Rest ons jullie allen veel sterkte en kracht te wensen. Doe voorzichtig en blijf ook goed voor jezelf en je naasten zorgen. Daar is in deze onzekere tijd iedereen bij gebaat.

Met vriendelijke groet,

namens het bestuur Theo Ypma.