Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Op 20 januari 2018 startte de samenwerking tussen Tai Chi Nederland en Tai Chi Chuan Wijchen in de vorm van de workshop Terug naar de Bron. Op 26 mei en 22 september werden er met veel genoegen en succes vervolg workshops gegeven.

Zaterdag 26 januari 2019 staat de vierde workshop in deze reeks op het programma!

Sifu Hans Lauxen uit Winschoten komt dan naar Wijchen om de workshop ‘Terug naar de Bron’ te geven.

In deze workshop leer je wat het hanteren van verschillende wapens doet met je lichaam en hoe je zelf hier op reageert als je ermee beweegt. Voor de workshop zullen meerdere traditionele en authentieke wapens aanwezig zijn die worden gebruikt binnen Tai Chi, zoals zwaard, sabel, dolk, waaier, speer en stok. Evenals een mooi aantal houten ballen in verschillende maten en gewichten, variërend van 1 tot 8,5 kilo. Met inbegrip van de ballen zijn er zo vele mogelijkheden om het vergroten van je eigen cirkel te ervaren.

Het gaat vooral ook om het gewicht van deze hulpmiddelen. In tegenstelling tot het werken met het doorgaans gebruikelijke veel lichtere ‘show materiaal’ voor vorm lopen en dergelijke, hebben deze wapens het eigenlijke gewicht waarmee ook traditioneel geoefend werd, kortom; terug naar de bron.

Voor gevorderden is er de uitdaging de intrinsieke energie door het lichaam en het wapen heen te laten stromen, maar deze ook weer in het lichaam terug te laten komen. Deze zogenaamde Qi energie gaat dan niet verloren, maar circuleert en keert zogezegd terug naar de bron en kan dus steeds weer opnieuw worden ingezet. Een essentieel aspect van Tai Chi en goed voor een langer uithoudingsvermogen en een blijvend scherpe focus. Goed ook voor stamina bij impact en een extra explosieve kracht in de reactie hierop.

Er is voor iedereen keus naar zijn of haar kunnen of gevoel. Iedereen is dan ook van harte welkom om deel te nemen en zichzelf en de Tai Chi te testen en te verbeteren.

Klik hier voor een sfeerimpressie!

 

Hotels in and around Utrecht

Agenda-categorieën:

STN workshops     |     Kennismaking & Introductie     |     Workshops     |     Jury-opleiding     |     Festivals     |     Wedstrijden     |     Meerdaagse activiteiten     |     Lezingen

Agenda-item toevoegen     |     Mijn agenda-items