Verdiepende Tai Chi workshop in de stijl van William C. C. Chen

Een aantal keer per jaar organiseren enkele gevorderde studenten van ‘Big Sister’ Master Laura Stone een workshop waarin we een dag lang samen trainen en een thema verkennen. Voor Tai Chi spelers die de vorm van Grandmaster William C. C. Chen kennen.

Het programma bestaat uit:

  • ochtend: warm-up oefeningen, vorm en vormverdieping, voorbereiding van het middagthema
  • middag: afwisselend training in applicaties, boksen, zwaardvorm, zacht contact en pushing hands. Regelmatig wordt een gastdocent uitgenodigd.

Op zondag 2 april trainen we in Zutphen. In de middag hebben we Roland van Sante als leraar te gast. Het thema van de middag is:

“Tai Chi is een Mind-spel”

Na een lange tijd van beoefening ben ik er spelenderwijs steeds meer achter gekomen dat Tai Chi een mind spel is. Voor mij houdt dit in dat je steeds minder fysiek bezig bent. In de Tai Chi klassieken wordt gesproken over “de intentie brengt de chi in beweging en het lichaam volgt”.

Grandmaster Chen gebruikt ook wel de uitdrukking “bewegen zonder te bewegen”. De grote vraag is natuurlijk hoe doe je dat. Ik heb hiervoor een leermethode ontwikkeld die ik graag met je wil delen.
Interne balans is hier een belangrijk onderdeel van. Wanneer deze balans er niet is zul je deze corrigeren door de inzet van spierkracht en dat is nu juist hetgeen je niet wilt.

De oefeningen die ik aanbied zullen de interne balans doen toenemen en daarmee een andere kwaliteit van je tai chi beoefening aanboren.

Het evenement is afgelopen.

Datum

2 april 2023
Verlopen!

Tijd

10:00 - 17:00

Kosten

€ 75,00

Meer Info

Meer info

Locatie

Het Middenhuis
Het Middenhuis
Het Leesten, Zutphen
Website
https://relaxmore.nl/route/
Categorie
X
Scroll naar boven