Tai Chi Chuan Stok Zomerweek

Het is inmiddels traditie geworden, de jaarlijkse zomercursus.

Vijf zomeravonden lang gaan we weer aan de slag met de lange stok.
‘Flow’, ‘Form’ en ‘Function’.

Een continue afwisseling tussen spelen, ontdekken en leren. Technieken en principes die onderzocht gaan worden, alleen, maar maar zeker ook in partnerwerk. Tai Chi Chuan is meer dan alleen het lopen van een vorm. Alle (prachtige) bewegingen omvatten verschillende technieken, principes en toepassingen. Leren je je eigen lijf te gebruiken, verkennen en ontdekken. Ze zorgen voor mentale en fysieke uitdagingen en maken dat je langzaam maar zeker groeit en vooruitgaat. Zet alle technieken achter elkaar, bouw dit op een fundament van principes en je hebt een vorm die je kunt lopen om dit alles individueel te trainen.

Bij deze alvast de sfeerimpressie van vorige zomer:

Dit jaar draaien trekken we het uit elkaar. We gaan aan de slag met technieken en principes waaruit de vorm is opgebouwd. Trainen dit individueel en met anderen op verschillende manieren.

We zullen kijken naar verbanden tusssen ‘Flow’, ‘Form’ en ‘Function’.

Flow ziet er mooi uit heeft dit ook als uitgangspunt, maar…..
Form gaat over je techniek, wat gebeurt er aan de binnen- en buitenkant van je lijf.
Function, heeft te maken met de toepassing, partnerwerk, en (zelf)onderzoek.

We gaan dus ook aan de slag met partnerwerk zodat we de toepassingen van de technieken kunnen trainen en omdat partnerwerk een totaal nieuwe laag over je training heen legt.

De zomerweek is voor iedereen toegankelijk. Bekend of onbekend, ervaren of onervaren. We bouwen voort op de onderwerpen die we afgelopen jaren hebben behandeld, maar mede omdat we de ‘vorm’ van de stokvorm loslaten is het ook geschikt voor mensen die nog nooit een stok vast hebben gehouden.

Het is mogelijk om slechts enkele dagen mee te trainen en niet de gehele week. Houd er dan wel rekening mee dat er een opbouw gedurende de week is en je dan dus mogelijk ook dingen zult missen.

Het evenement is afgelopen.

Datum

16 augustus 2023
Verlopen!

Tijd

19:00 - 21:00

Kosten

€ 150,00

Meer Info

Meer Lezen

Locatie

Embodiment Centrum Wijchen
Website
https://embodimentcentrum.nl

Organisator

Mark van den Berg
Email
taichichuanwijchen@gmail.com
Website
www.taichichuanwijchen.nl
X
Scroll naar boven