SEMINAR: Go with the Flow – Functionele Martial Arts

Functionele Martial Arts
De Vier Fasen van het Gevecht: Drills & Skills

Martial Moments brengt je, met medewerking van de KBN, dit evenement!

In zes uur tijd nemen we je mee in de 4 fasen van het gevecht die je vervolgens in iedere vechtsport kunt toepassen! Ook gaan we met ‘het binnenwerk’ aan de slag in een overkoepelende fase. Dit alles door maar liefst vier verschillende leraren! Het seminar is geschikt voor iedereen van elk niveau en vanuit elke vechtsport achtergrond.

Wat gaan we doen?

Veel Martial Arts stijlen specialiseren zich in één van de vier fasen in het gevecht.
Toch kan het waardevol zijn om te kijken hoe de andere fasen zich verhouden tot jouw vechtsport of vechtstijl.

Fase 1: afstand gevecht (lange technieken)
Fase 2: nabij gevecht (korte technieken)
Fase 3: clinch & take-downs
Fase 4: grondgevecht / newaza

Binnenwerk Fase: naast wat er ‘van buiten’ gebeurt in iedere fase, is het minstens zo belangrijk waar die beweging en energie vandaan komt. Met ‘pushing hands’ onderzoeken we dit stuk (with our body we speak). Hoe ben je gegrond in je intentie? Kun je meebewegen zonder jouw gronding en intentie uit het oog te verliezen? Kalm blijven en opgewonden zijn tegelijkertijd, waarbij je de balans weet te behouden.

In elke fase krijg je ‘Drills & Skills’ die je laten oefenen met de betreffende fase en die je kunt vertalen naar jouw vechtsysteem. Een mix van begrijpen en oefenen waarin applicaties centraal staan.

Wie zijn de lesgevers?

  • Charissa de Bekker is zwarte band BJJ en zij is in het dagelijks leven als Professor Biologie verbonden aan de Universiteit Utrecht. Ze was de eerste vrouwelijke zwarte bander onder Fabin Rosa (lineage Carlos Gracie). Met internationale trainingen (jarenlang in de VS en Duitsland) geeft Charissa al les sinds haar paarse band. Daarnaast heeft ze ook een achtergrond in Thai Boxing en Capoeira.
  • Judith van Drooge beoefent sinds haar 25ste Tai Chi Chuan. Ze is rijkserkend leraar Martial arts (L.M.A.) en leerling van Grootmeester William Chi Cheng Chen (New York). Door haar volharding en doorzettingsvermogen is zij uitgegroeid tot allround Tai Chi beoefenaar. Meer dan 60 titels staan op haar naam waaronder EK en WK. Door haar rijke ervaringen beschikt zij over het inzicht om verbanden te leggen tussen verschillende stijlen en vormen. Dit helpt je de oefeningen beter te begrijpen en te doorgronden.
  • Melissa Loen doet vanaf haar 5e jaar Judo en vanaf haar 6e karate. Al na 2 weken les stond ze met 5 jarige leeftijd voor het eerst op de wedstrijdmat en later breidde zich dat uit met NK’s, EK’s en zelfs WK’s. Ze is voor Nederland uitgekomen in beide sporten. Daarnaast heeft ze van haar hobby haar werk gemaakt en is ze aan het CIOS gaan studeren, waarna ze ook nog de opleiding Docent Lichamelijke Opvoeding heeft gedaan. Ze geeft inmiddels al 7 jaar fulltime les als beroep.
  • Michelle Enfield begon haar carrière in de vechtkunst met Krav Maga voordat ze doorging in Goju Ryu karate. Ze haalde in 2004 haar zwarte band en ook zij heeft op Okinawa en over de rest van de wereld getraind. Haar aanstekelijke energie en houding zijn inspirerend en maken haar seminars vooral ook een erg leuke ervaring. Ze is Special Olympics Coach en als ze niet in de Dojo is, is ze vaak te vinden als spreker op evenementen en ze werkt intensief samen met non-profit organisaties op het gebied van karate demo’s en teambuilding bij bedrijven.

Van wie krijg ik les?

Van allemaal! We hebben de feedback meegenomen dat onze seminars (zeker de wat meer druk bezochte) wat minder ruimte overlaat voor persoonlijke aandacht. We splitsen de groep daarom in drieën en je krijgt van iedere leraar een workshop voordat we wisselen met een korte pauze. De laatste sessie is plenair waarbij we middels een videolink vanuit de VS contact leggen met Michelle Enfield die een seminar geeft in ‘lecture’ vorm maar wel interactief met waarschijnlijk Paul Enfield als Uke om zaken te kunnen laten zien).

Het Yin Perspectief

Mogelijk is je opgevallen dat de lesgevers allemaal vrouwen zijn. Dat is bewust gekozen omdat vrouwen doorgaans andere oplossingen moeten zoeken in Martial Arts, omdat zij vaak minder gewicht en kracht hebben. Het meer mannelijke Yang (recht door het midden bulldozeren), is vaak geen optie. Toch is dit perspectief ook zeer boeiend voor mannen. We blijven per slot van rekening niet ons hele leven 25 jaar.

Het evenement is afgelopen.

Datum

26 november 2023
Verlopen!

Tijd

10:00 - 16:00

Kosten

€ 45,00

Meer Info

Inschrijven

Locatie

Theo Meijer Sports
Plantageweg 6, Leusden
Categorie
X
Ga naar de bovenkant