De drieëntwintigste Leidse Taijidag

“Tai Chi Chuan Vereniging Sung” organiseert in samenwerking met de “Taijiquan Academie” en de “Taijiquan Trainingsgroep voor Wu en Yang stijl Taijiquan” (eindelijk na 2 jaar corona) op zaterdag 8 oktober 2022 voor de drieëntwintigste keer haar jaarlijkse “UITWISSELINGSDAG VOOR VORM EN PUSHING HANDS”.

Programma:

 • 10.00 uur – starten met Chi Kung oefeningen, met z’n allen
 • 11.00 uur – individueel of groepsgewijs Vorm lopen voor een jury
 • 13.00 uur – pauze, gedurende de pauze worden demonstraties verzorgd
 • 14.00 uur – Pushing Hands volgens de wedstrijd regels van de STN met scheidsrechters
 • 17.00 uur – Afsluiting
 • 18.00 uur – Met z’n allen naar de Chinees, voor wie zin heeft in Chinees eten en ervaringen uitwisselen
De bedoeling van de dag is dat we in een ontspannen sfeer onze Vorm en Pushing Hands laten beoordelen door juryleden en scheidsrechters, deze hebben tot taak om opbouwende kritiek te geven, zodat de deelnemers er wat van leren. Indien U het lastig vindt om de Vorm alleen te lopen, dan kan dat ook met een medeleerling uit Uw school. Het vorm lopen wordt beoordeeld door een jury die door Sung wordt samengesteld.

Bij het Pushing Hands staan de Tai Chi principes voorop, investeren in verlies is belangrijker dan met worstelen winnen. Bij de Pushing Hands volgen wij de wedstrijd regels van de STN. Scheidsrechters van de STN zijn aanwezig, deze zullen, ondersteund door de jury, er op toezien dat men zich houdt aan de Tai Chi principes.

Bij de afsluiting zal de jury, bestaande uit door Sung hier speciaal voor gevraagde Tai Chi leraren, die deelnemers bekend maken die zich over de hele dag, vorm en pushing hands, het beste aan de Tai Chi principes hebben gehouden. Hopelijk wordt het een prettige dag en leren wij allen weer wat meer van onze hobby “Tai Chi Chuan”.

Wilt U meedoen, geeft U zich dan op voor 8 oktober, zodat wij een goed idee hebben van het aantal deelnemers. De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, € 5. Neem wel een lunchpakket mee.

Voor aanmelding en meer informatie

E-mail naar Tai Chi Chuan Vereniging Sung: info@sung.nl of Robert-Jan Schippers: 06-53733247 of robert-jan@sung.nl of Loek Kawilarang: 06-45728231 of loek@sung.nl.

Download de PDF met alle info.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

8 oktober 2022

Tijd

10:00 - 17:00

Kosten

€ 5

Locatie

Kaasmarktschool Leiden
Koppenhinksteeg 13
Categorie

Organisator

Tai Chi Chuan Vereniging Sung
Telefoon
06-53733247
Email
info@sung.nl
Website
www.sung.nl
Ga naar de bovenkant